HABERLER
Adapazarı´nda Yeni Dönemin İlk Meclisi Yapıldı
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi’nde 2024-2029 çalışma döneminin ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “Geçtiğimiz beş yılda kalbi Adapazarı için atan herkes ile birlikte Adapazarı markası için büyük bir özveri ve titizlikle çalışarak 112 eser ve hizmeti hayata geçirdik. Bu özverili çalışmalar ve istişare odaklı aldığımız kararlar sayesinde, Adapazarı'mızın geleceğine artık daha güvenle bakmaya çalışıyor, yerel seçimlerde gösterilen teveccüh ve destek için kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni dönemde de her zaman olduğu gibi sahada olmaya, Adapazarı’mızda örnek eser ve hizmetleri hayata geçirmeye, her zaman daha iyisi için çok çalışmaya, şehir insanının dostu, esnaf dostu, çocuk dostu, STK dostu belediye başkanı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen ve mazbatasını alarak göreve başlayan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, 2024-2029 çalışma döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılan meclis toplantısında 9 madde oylandı.

Işıksu: Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz

Meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Mutlu Işıksu, seçimlere katılan şehir insanına teşekkür etti. Işıksu, “Milletimizin oyları ile meclisimizde sizlerle bir arada olmak hakikaten çok keyifli. Yerel seçimleri tamamladık ve kıymetli hemşehrilerimizin teveccühüyle -Rabbim hepsinden razı olsun- Adapazarı’mızın yönetimini bir dönem daha emanet almanın sorumluluğunun farkında bir belediye başkanı olarak bu koltuktan sizlere seslendiğimi bilmenizi isterim.” diye konuştu.

112 Eser ve Hizmeti Hayata Geçirdik

Son beş yılda Adapazarı için çok çalıştıklarını vurgulayan Başkan Işıksu, “Tarihi, kültürel, sosyal ve ticari değerleriyle Adapazarı'mızın kalbini oluşturan mirası koruyarak ve geliştirerek geçtiğimiz beş yıl boyunca önemli başarılar elde ettik. Şehrimizin her kesimine yönelik hizmetlerimizi etkin, verimli, kaliteli, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla sunmak için yoğun bir çaba harcadık. Adapazarı'mızın iktisadi, sosyal ve kültürel alanlarda daima en iyisini ve güzelini hak ettiğine inanarak, hemşehrilerimizin teveccühüyle yürüttüğümüz çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük.  Şehrimizin refahını merkezine alan bir anlayışla, geçmiş yıllarda alınan kararların istikrarlı bir şekilde uygulanması ve dezavantajlı kesimlerin gözetilmesi için gayret ettik. Adapazarı'mızın yarınlarına yönelik projelerimizi hayata geçirirken, şehir mirasımızı kılavuz edindik. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, güvenli ve kültür ve sanata önem veren bir şehir bırakma hedefiyle planlı şehircilik, kentsel dönüşüm, çevreci şehir ve sosyal belediyecilik gibi ilkeler doğrultusunda çok çalışarak 112 eser ve hizmeti hayata geçirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Bu eser ve hizmetlerin insan ve şehir odaklı olması, mahallelerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında en yüksek katkıları sunması bizim için memnuniyet verici olmuştur.  ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz başta olmak üzere, Mahallemi Güzelleştiriyorum ve Çocuk Hakları Projelerimiz, Müzeler, Millet Evleri ve Sosyal Tesisler, Cemiyet Alanları, Parklar ve Sahalar ve daha birçok projemiz sahadan en çok olumlu geri dönüş aldığımız projelerimiz olmuştur.” dedi.

Adapazarı Markası İçin Daha Çok Çalışacağız

Başkan Işıksu konuşmasının devamında, “Belediyemizin teşkilat şemasında yer alan birimler ve çalışma arkadaşlarımız, kıymetli meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve kalbi Adapazarı için atan herkes ile birlikte Adapazarı markası için büyük bir özveri ve titizlikle çalıştık. Bu özverili çalışmalar ve istişare odaklı aldığımız kararlar sayesinde, Adapazarı'mızın geleceğine artık daha güvenle bakmaya çalışıyor, yerel seçimlerde gösterilen teveccüh ve destek için kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 2024-2029 çalışma dönemimize hep birlikte bismillah diyoruz. Tüm meclis üyelerimize, seçilen muhtarlarımıza ve tabii ki çalışma arkadaşlarıma Adapazarı’mıza en güzel katkıları sağlayacak bir süreç diliyorum. Bizler tabii ki hep sahada olmaya, Adapazarı’mızda örnek eser ve hizmetleri hayata geçirmeye, her zaman daha iyisi için çok çalışmaya, şehir insanının dostu, esnaf dostu, çocuk dostu, STK dostu belediye başkanı olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ortak Amaç: Adapazarı’na Hizmet

MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk yaptığı konuşmada yeni dönem için iyi dilek ve temennilerini iletti. Kayatürk, “Pandemi ve deprem gibi afetlerle mücadele ettiğimiz imtihan dolu bir dönemi geride bıraktık. Seferberlik süreçlerinde belediyemiz üzerine düşeni yapmış, bütçe imkanları çerçevesinde en güzel şekilde dönemi tamamlamıştır. Milletimizin teveccühüyle seçilen Mutlu Işıksu başkanımızın tecrübesiyle yeni dönemin daha güzel geçmesini temenni ediyor ve tüm meclisimize başarılar diliyorum.” diye konuştu. CHP’li meclis üyesi Elif Yar ise konuşmasında tüm meclise kolaylıklar dileyerek, “Bizim için kıymetli bir gün. Ortak amacımız Adapazarı’mıza hizmet etmektedir. Hepimize kolay gelsin.” diye konuştu.

2023 Faaliyet Raporu

Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 9 maddelik gündemin 6 maddesi oy birliği, 3 maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Adapazarı Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporu’nun oylanmasını içeren meclis gündeminin 9. maddesinde meclis 1. başkanvekili AK Parti’li meclis üyesi Mehmet Yılmaz divan başkanı olarak faaliyet raporunu meclis üyelerinin oylarına sundu ve gündemin 9. maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi olarak aziz milletimizin bizlere emanet ettiği şehrin yönetimini en iyi şekilde muhafaza etmenin gayret ve bilinci, hedeflerimize ulaşabilmenin azmi ve temennisiyle, 2023 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yer aldığı, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 41. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Yasasının 56. Maddeleri gereği hazırlanan 2023 yılı Faaliyet Raporunun Adapazarı’mız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Meclis Başkanvekilliği, Encümen, Divan Katipliği ve Komisyon Üyeleri Belirlendi

Meclis toplantısında yeni dönemin Encümen ve Komisyon Üyeleri de seçildi. Meclis Başkanvekilliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Mehmet Yılmaz ve Oktay Yıldırım, Meclis Divan Katipliği Asil Üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Muhammed Çalışkan ve Adem Köse, Yedek Üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Betül Kocacık ve Süleyman Akbalık seçildi. Marmara Belediyeler Birliği temsilcisi olarak AK Parti’li meclis üyesi Bilal Kuriş (asil), AK Parti’li meclis üyesi Adem Köse (yedek) belirlendi. Encümen üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Behlül Bayrak, Besim Kıratlı ve Süleyman Akbalık; İmar Tetkik Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Adem Çalışkan, Muhammed Çalışkan, İbrahim Akçam, MHP’li meclis üyesi Volkan Kaba ve CHP’li meclis üyesi Serhat Erişir; Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Sabahattin Çakar, Hilmi Kızılcık, Nilgün Akman, MHP’li meclis üyesi Mehmet İr ve CHP’li meclis üyesi Beyza Baş; Hukuk Komisyonu Üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Betül Kocacık, İmdat Taşkın, Bahtiyar Nalbant, MHP’li meclis üyesi Necip Nalbantoğlu ve CHP’li meclis üyesi Elif Yar; Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Yasemin Turan, Levent Tunç, Alican Berke, MHP’li meclis üyesi Faik Günhan ve CHP’li meclis üyesi Muammer Yavuz seçildi.

Işıksu’dan Bayram Mesajı

Meclis üyelerine ve misafirlere katılımları için teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, “Ramazan-ı Şerif’e veda etmenin hüznünü, Ramazan Bayramı’na ise kavuşmanın mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Kıymetli meclis üyelerimizin, misafirlerimizin ve tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacağız. Tüm meclis üyelerimizin ve kıymetli hemşehrilerimizin bayramı şimdiden kutlu olsun.” diye konuştu.

Adapazarı Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplantısı, 03 Mayıs 2024 Cuma günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar