HABERLER
Deprem Müzesi´nde Eğitim Aldılar
Orjinal Resim


Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sakarya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile Deprem Müzesi’nde  öğrencilerine afet eğitimi verildi.

Adapazarı Belediyesi Deprem Müzesinde verilen eğitim eğitimde AFAD Eğitim Uzmanları tarafından afet sırasında ve sonrasında bireylerin ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiği anlatıldı. Arifiye Kemaliye Ortaokulu ve ile Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencileri eğitim sonrasında müzeyi gezerek 1999 depreminde çekilen fotoğrafları inceledi.
RİSKLERİ AZALTMAK İÇİN
AFAD uzmanları “Sakarya 1.deprem bölgesi olması nedeniyle afetlere dirençli yapıların olması gerek. Tehlikeleri tespit edip riskleri azaltmak gerek. Koridorlardaki portmantoların sabitlenmesi gerek. Yaralanmaların yüzde 20’si eşyaların insanların üzerine devrilmesinden kaynaklanıyor. Eskiden masaların altına girmemiz söylenirdi ancak bazıları ucuza mal edildiği için pek güvenli değil” uyarısında bulundu.
30 OKULA EĞİTİM VERİLECEK
Acil durumlarda sağlam nesnelerin yanında durmak gerektiği belirtilerek, ayakları metal olan masanın yanında ya da altında durmak gerektiği ve afet anında Çök+Kapan+Tutun taktiğinin uygulanması anlatıldı. Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Adapazarı ilçe sınırları içinde bulunan 30 okula Deprem Müzesinde eğitim verilecek.
 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar