HABERLER
2022 Açılış Yılı Olacak
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Ekim Meclisinde, seçim taahhütleri olan projelerde gelinen son aşamayı tek tek görseller eşliğinde anlatan Başkan Mutlu Işıksu, “Gayretle çok çalışıyor ve şehrin kalbi Adapazarı’mızı daha güzel yarınlara taşıyoruz. 2022, projelerimizin açılışlarını yapacağımız bir yıl olacak.” dedi. Ayrıca bir de müjde veren Başkan Işıksu, “Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri için meclisimizden yetki aldık. Kıymetli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

Adapazarı Meclisi Toplandı
Adapazarı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı, salgın tedbirleriyle gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda AK Parti’li Meclis Üyeleri Necdet Tömekçe ve Nilgün Akman, MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, İYİ Parti’li Meclis Üyeleri Türker Ergül ve Ahmet Bıçkıcı ile CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay söz aldı.  

Başkan Işıksu’ya Meclis Üyelerinden Teşekkür
AK Parti’li Meclis Üyesi Nilgün Akman, yaptığı konuşmada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, sokak hayvanlarını korumanın önemine dikkat çekti. Adapazarı Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyonu Projesi ile kapsamlı çalışmalar yaptığını vurgulayan Akman, güzel çalışmalar için Başkan Işıksu’ya teşekkür etti. MHP’li Meclis Üyesi Ali Eroğlu, konuşmasında Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür ederken, “Gündemimizin 7.maddesine göre, Dernekkırı Bölgemizde tarım ve tarımsal faaliyetlere yönelik çok güzel çalışmalar yapılacağını görüyorum. Heyecanlıyız ve başkanımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Meclis Gündemi
İYİ Parti’li meclis üyelerinden Türker Ergül, Karaman duble yolundaki ulaşım kontrolünün daha sıkı yapılması ile ilgili görüşlerini ifade ederken, Ahmet Bıçkıcı ise yapılan hizmetleri olumlu bulduklarını ancak daha hızlı şekilde tamamlanması gerektiğine dair görüşlerini paylaştı. CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay, Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik alan çalışmaları ile ilgili görüşlerini paylaştı. AK Partili Grup Sözcüsü Necdet Tömekçe ise Akbay’ın görüşlerine yönelik, Adapazarı Belediyesi’nde her konuda olduğu gibi kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan çalışmalarında yönetmeliğe uygun ve istişarelerle çalışma yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. 12 maddelik meclis gündeminin 9 maddesi oy birliği ile kabul edilirken, kalan 3 madde oy çokluğu ile (2 madde CHP ret, 1 madde İYİ Parti ret) kabul edildi.

Başkan Işıksu, Projeleri Tek Tek Anlattı
Seçim taahhütleri olan projelerde gelinen son aşamayı tek tek görseller eşliğinde anlatan Başkan Mutlu Işıksu, “Gayretle çok çalışıyor ve şehrin kalbi Adapazarı’mızı daha güzel yarınlara taşıyoruz. 2022, projelerimizin açılışlarını yapacağımız bir yıl olacak.” dedi.

Adapazarı Ticaret Müzesi
İslam Ticaret Bankası’nın, Adapazarı açısından önemli bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Başkan Işıksu, “Bankanın Adapazarı Ticaret Müzesi olarak hayat bulması için restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşaallah 2022 yılının ilk yarısında bu müze tüm donanımlarıyla tamamlanmış olacak ve Adapazarı’mızın hizmetine sunulacak.” dedi.

Tarihi Millet Hamamı
Adapazarı’nın kültür ve tarih hafızasına değer verdiklerini belirten Işıksu, “Sakarya Mahallesi Hamam Sokak üzerinde yer alan tarihi yapının içinde bulunduğu arazinin 544,88 m²’lik kısım belediyemize tahsis edilmiştir. Restorasyon, restitüsyon, röleve projeleri çalışmaları devam etmektedir. Bu hamamı şehrimizin kültür sanat hayatına kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi
Başkan Işıksu, kültür ve sanatla yetişmiş bir gençlik için ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi projesini önemsediklerini vurgulayarak, “Ekim ayı itibarıyla kültür sanat sezonumuzu açtık. Bu etkinliklerimize yakışır ve daha geniş bir yelpazede eğileceğimiz çalışmaları ADA SAHAF Fikir Sanat Merkezi’yle taçlandırmak istiyoruz. Mimari projesi tamamlanma aşamasında yapım ihalesini de 2022 yılının ilk yarısında gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Taşkısığı Millet Evi Faaliyete Başladı, Dernekkırı Tamamlanmak Üzere
Sosyal hayata dair nitelikli çalışmaların Millet Evlerinde gerçekleşeceğini ifade eden Işıksu, “Millet Evlerimiz bir bir tamamlanıyor. Taşkısığı Millet Evimizde faaliyetler başladı. Dernekkırı’nda hız kesmeden millet evimizi tamamlamak için çalışıyoruz. Bileciler-Solaklar mahallelerimize de Millet Evi kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

ADA Pazar Güneşler Yükseliyor
Bölgesel sergi, sosyal tesis ve pazar alanlarının bulundukları bölgeye hem sosyal hem de ticari değer katacağını belirten Işıksu, “ADA Pazar Güneşler Yerleşkesinin inşaatı devam ediyor. Güneşler bölgemiz bu yerleşkeyle önemli bir kazanım sağlayacak. Korucuk mahallemize 1 adet, 15 Temmuz Camili/Karaman Mahallelerimize 1 adet kazandıracağımız Pazar Yerlerinin projelerini de geçen günlerde açıkladık, ihale süreçlerini başlattık. 2022’de Yenigün-Tepekum mahallelerimizin faydalanabileceği bir Pazar Yerini de inşallah bölgeye kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılıyor
Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin 15 Temmuz Camili Mahallesi başta olmak üzere tüm Yenikent bölgesine hitap edeceğini açıklayan Başkan Işıksu, “Hayırsever desteğiyle inşa ettiğimiz Kreş ve Gündüz Bakımevimizde çalışmalar tamamlandı ve açılışa hazır. Tüm Yenikent bölgemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Çocuk Dostu Adapazarı
Çocuk Dostu Adapazarı hedefiyle birçok projenin hayata geçtiğini vurgulayan Işıksu, “Hayata geçirdiğimiz Çocuk Hakları Projelerimizde önemli bir yol katettik. Şeker Mahallemize ve Karaman Mahallemizde Çocuk Hakları Sokaklarımız tamamlandı. Çocuklarımız oldukça keyifli vakitler geçiriyorlar. Çocuk Dostu Adapazarı hedefimiz için durmuyoruz, Hızırtepe’ye Çocuk Hakları Bahçesi, 15 Temmuz Camili Mahallemize Çocuk Hakları Adası kazandırmak için kolları sıvadık. Şeker Mahallemize ayrıca bir Çocuk Kütüphanesi inşa edeceğiz. Çocuklar Adapazarı’nda mutlu olsun diye gayretle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğlence Merkezi
Eğlence Merkezi’yle ilgili sürece değinen Işıksu, “Şehir merkezine yakın bir konumda inşa edilecek Eğlence Merkezi’nde içerik ve mimari çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar