HABERLER
Savaş Barkçin Sevenleri İle Buluştu
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında siyaset bilimci, bürokrat, şair, yazar ve müzisyen Dr. Savaş Şafak Barkçin, sevenleri ile buluştu. Barkçin, “Musiki çok kıymetlidir. Resim de çok kıymetlidir. Siyaset de çok kıymetlidir. Ama Allah için yapılırsa daha kıymetlidir.” dedi.

Adapazarı Kültür Sanat

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında siyaset bilimci, bürokrat, şair, yazar ve müzisyen Dr. Savaş Şafak Barkçin, 40 Makam 40 Anlam söyleşisinde sevenleri ile buluştu. Adapazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen programa Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, meclis üyeleri Nilgün Akman,Halit Metin Müftüoğlu ve Türkan Resüloğlu ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

İslam’da İrfan Vardır

Söyleşide konuşan Dr. Barkçin, “Adapazarı’nda yeniden bulunmaktan çok mutluyum. Bugün sizlerle müzik konuşacağız ama benim ilgilendiğim, meşgul olduğum alanların hepsinde aslında tevhitten bahsederim. Benim asıl kastım Allah’ı anmak ve Allah’ı anmaya insanları davet etmektir. Bir mümin olarak bu benim en doğal hakkımdır. Biz hakiki anlamda mümin olmalıyız. İslam Allah’u Teala’nın dinidir. İslam’da irfan vardır. İslam’da etik olmaz ahlak olur, güzellik olur. Kul güzeldir. Ama güzellik sadece bir alana sıkıştırılmış şey değildir. Musiki çok kıymetlidir. Resim de çok kıymetlidir. Siyaset de çok kıymetlidir. Ama Allah için yapılırsa daha kıymetlidir. Allah için yapmaya niyet ettiğiniz anda aslında kulun en büyük sermayesi niyetidir. Genel anlamda sanat incelik ve güzellik alanıdır.” diye konuştu.

 

Dr. Barkçin, söyleşinin sonunda kitaplarını imzalarken, Başkan Yardımcısı Çelikel, Barkçin’e teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar