HABERLER
Adapazarı Kültür Sanatta Belgesel Konuşuldu
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, TRT Belgesel Yapımcı ve Yönetmeni Talha Eyüboğlu, Orhangazi Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluştu. Gizemli Tarih söyleşisinde Eyüboğlu, belgeselin yolculuğunu ve yükselen değerini katılımcılarla paylaştı.

Adapazarı Kültür Sanat

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aralık ayı kültür ve sanat etkinlikleri zengin içerikleri ilgilileri ile buluşturmayı sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında TRT Belgesel Yapımcı ve Yönetmeni Talha Eyüboğlu, Gizemli Tarih söyleşisinde sevenleri ile buluştu. Kadir Çırak’ın moderatörlüğünde, Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, belediye meclis üyeleri Türkan Resuloğlu, Metin Müftüoğlu ve Nilgün Akman ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Belgeselin Değeri Arttı

Söyleşide konuşan Eyüboğlu, tarihin sadece tarihçilerin bildiği değil, herkesin izleyip anlayabileceği bir alana dönüştüğünü ifade etti. Eyüboğlu, “Belgesel, bilim ile sanattan oluşmaktadır. Eski dönemlerde belgeselin hiçbir karşılığı yoktu. Zamanla daha fazla değer kazanmaya başladı. Şimdi herkes tarafından ilgiyle izleniyor.” dedi.

 

Artan İlgi Dikkat Çekti

Belgesel yapmanın çok kapsamlı bir çalışma olduğunu ifade eden Eyüpoğlu, “Belgesel yaparak dünyanın yarısını görme şansınız oluyor. Bilmediğiniz birçok şeyi belgesel ile öğreniyorsunuz ve en güzeli de bu heyecan veren duyguları izleyiciyle buluşturmak oluyor.” diye konuştu. Eyüboğlu, televizyon belgesellerine ilginin gün geçtikçe artmasının, iletişimcilerin ve kültür sosyologlarının da dikkatini çeken bir gerçek olduğunu söyledi.

 

Çelikel’den Teşekkür

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, program sonunda Eyüboğlu ve Çırak’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

 

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar