HABERLER
Hepiniz Mehmet Akif´in Asımlarısınız
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy Orhangazi Kültür Merkezi’nde anıldı. Akif’in Torunu Selma Ersoy Argon’un konuşmacı olarak katıldığı program katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Dedem Yüzünü Gençlere Döndü

Mehmet Akif Ersoy’un gençlere çok değer verdiğinin altını çizen Selma Ersoy Argon, “Gençlerin dedeme olan ilgisi ve merakı beni çok mutlu ediyor. Asımın Nesli şiiriyle dedem Akif adeta bir gençlik tarifinde bulunmuştur ve yüzünü gençlere dönmüştür. O gençlikten, bir insanda olması gereken tüm erdemlere bürünmüş olan, duruşu ve ahlakıyla örnek bir genç olarak bahsetmiştir. İşte bu gençlerin fitne ve fesattan uzak durması, ilim ve irfanla hemhal olması gerekiyor. Eğer sizler ilim ve irfanla kuşanırsanız bu ülke daima bağımsızlığını koruyacaktır.” dedi.

 

Asım Bir Gençlik Sembolüdür

Akif’in şiirinde geçen Asım’ın gençliğin bir sembolü olduğunu vurgulayan Ersoy, “Asım, ilim ve fen üzerine eğitim almıştır. Sizler de Asımlar olarak yetişeceksiniz. Asım deyince aklınıza sadece erkekler gelmesin, Asım bir gençlik sembolüdür. Hepiniz Asımsınız. Vatanı için canını verebilecek, icabında şiddete başvurmadan ilim ve fenle vatanını yükseklere götürecek bir simgedir Asım.Belki Asım olmak zordur ama bu vatan için her şeye değer.” ifadelerini kullandı.

 

Çelikel’den Teşekkür

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Mehmet Akif’in torunu Selma Ersoy Argon’a güzel konuşmaları için teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar