HABERLER
En Güzel Türküler OKM´de Seslendirildi
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri Faal Müzisyenler Derneği’nin sahne aldığı Diyar Diyar Türküler etkinliğiyle son buldu. Etkinliğin sonunda katılımcılara hitap eden Başkan Mutlu Işıksu, “Şehrimizin çok değerli müzisyenlerinden birbirinden güzel türküler dinleyerek keyifli bir akşam yaşadık. Sanatın gönül membaımıza dokunduğu bu güzel etkinlik için sanatçılarımıza ve siz değerleri katılımcılarımıza sonsuz teşekkürler.” dedi.

Türkü Dolu Bir Akşam

Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlikler Adapazarlılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Aralık Kültür Sanat takviminin son etkinliği olan Diyar Diyar Türküler konseri Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Faal Müzisyenler Derneği’ne bağlı faaliyet gösteren çeşitli sanatçıların sahne aldığı etkinlik katılımcıların beğenisini topladı.

İlgiden Çok Memnunuz

Adapazarı halkının kültür sanat etkinliklerine gösterdiği yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Işıksu, “Adapazarı’mıza yakışır, hemşehrilerimizin vakitlerini kıymetlendirebileceği kültür sanat çalışmalarını her ay düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Gösterilen yoğun ve güzel ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Salonlarımızdaki bu güzel aile tablosunun daima sürmesi için bu alandaki gayretlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Alaeddin Yavaşça’ya Rahmet

Sözlerine son verirken yakın zaman önce vefat eden Türk Sanat Müziği’nin üstatlarından Alaeddin Yavaşça’yı da anan Işıksu, “Hepiniz biliyorsunuz ki, Klasik Türk Müziğimize büyük emekler veren, sanatkârımız Alaeddin Yavaşça’yı ebedi istirahatgahına uğurladık. Böylesine büyük isimlerin ve bizlere bıraktığı eserlerin daima yaşatılmasını ümit ediyorum. Kendisi sanat dünyamızın müstesna isimlerinden biriydi. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı. Etkinlik, Başkan Işıksu’nun teşekkür konuşması ve hediye takdimiyle son buldu.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar