HABERLER
Şehrin Kalbi Adapazarı Yatırımların Adresi
Orjinal Resim

2022 yılının ilk meclis toplantısında konuşan, Adapazarı Belediyesi’nin proje ve çalışmalarında gelinen tüm aşamaları ayrıntılarıyla aktaran Başkan Mutlu Işıksu, “Her yıl çıtamızı daha da yükseltiyor ve Adapazarı’mızın çehresini değiştiriyoruz. 2022 yılı inşaallah açılış yılımız olacak ve şehrin kalbi Adapazarı yatırımların adresi olmaya devam edecek.” dedi.

Adapazarı Meclis Toplantısı

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun başkanlığında 9 maddelik gündemle toplanan mecliste, ilk olarak gündem dışı konuşmalar gerçekleştirildi.

Adapazarı, Emin Ellerde

AK Parti’li meclis üyesi Behlül Bayrak, yaptığı gündem dışı konuşmada, Başkan Işıksu’nun istişare kültürüne verdiği önem ve katkıları çok önemsediklerini vurgulayarak, “Mutlu Başkanımız tüm çalışmalarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşırken, her konuda istişarelerde bulunuyor. Başkanımızın özellikle STK ziyaretlerini çok olumlu karşılıyoruz. SATSO ziyaretinde iş dünyamızın memnuniyetini de aldık. Adapazarı’mız için yapılan gayretli çalışmalar, iş dünyamızın da beğenisini kazanmıştır. Adapazarı, emin ellerdedir. Gurur duyuyoruz ve Başkanımızı destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediyemize Güvenimiz Tam

MHP’li meclis üyesi Kerim Ergezen, sahipsiz hayvanlar rehabilitasyonu çalışmalarının çok önem kazandığını, can güvenliği ve sağlıklı yaşam noktasında gösterilen ehemmiyeti aktardığı konuşmasında, “Sn. Cumhurbaşkanımız da bahsettiler. Sokak hayvanları konusunda gösterilen gayretin daha da artacağına yönelik inancımız tamdır. Milli ve insani mecburiyet olan bu konuda Mutlu Başkanımız ekibi ile birlikte yoğun gayret içerisindeler. Belediyemize güvenimiz tamdır. Çalışmaların artacağı inancıyla teşekkürlerimizi dile getiriyoruz.” dedi.

Her Alanda Gayretli Çalışma

İYİ Partili Meclis Üyesi Doğan Şen, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hibe desteği vermesi önerisi içeren bir konuşma yaparken, CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay ise kentsel dönüşüm, kent kimliği, ticari ve sosyal projele, tarım ve turizm potansiyeli ile ilgili önerilerini sıraladı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Necdet Tömekçe, yaptığı cevabi konuşmada, İYİ Parti’li Şen’in önerisine istinaden, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkânları doğrultusunda tarımsal çalışmalara verdiği önemi aktardı. Tömekçe, CHP’li Akbay’ın konuşmasına cevaben ise Adapazarı’nın 84 mahallesinde her aşamada gayretli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

2022 Açılış Yılı Olacak

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, meclis gündemine geçilmeden evvel, belediyenin tüm çalışmalarını içeren bir sunum yaptı, projelerde gelinen son aşamaları ayrıntılarıyla paylaştı. Başkan Işıksu, “Adapazarı için ürettiğimiz her sloganın arkasında bir vizyon var. Bizler çok sevdiğimiz Adapazarı’mızın bugününü ve yarınını düşünüyoruz. Her çalışmamızı şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyor ve istişare kültürüne büyük önem veriyoruz. İnşaallah 2022, projelerimizin açılışlarını yaptığımız bir yıl olacak.” dedi.

Devasa Yatırımlar Adapazarı’nda

Adapazarı Belediyesi’nin hayata geçen projeleri ile birlikte merkezi hükümetin Adapazarı’na kazandırdığı devasa yatırımların da olduğunu belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Bizler, çok sevdiğimiz Adapazarı için 7/24 gayretle mücadele etmeyi sürdürüyoruz.  Gerek belediyemiz tarafından sunulan proje ve çalışmalarda gerek Büyükşehir Belediyemizin çabalarında, başta Genel Başkan Yardımcımız Sn. Ali İhsan Yavuz olmak üzere Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve teşkilatlarımızın gayretleriyle hükümetimiz tarafından Adapazarı’mıza verilen yatırım kararları ve yükselen devasa inşaat çalışmaları ile Adapazarı’mızın çehresi değişiyor. Her birine şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

Adapazarı, Şehrin Kalbidir

Başkan Işıksu, konuşmasının devamında, “Hatırlıyorum da birkaç meclis öncesinde düşüncelerimi şu şekilde ifade etmiştim. Adapazarı’mızda yaşamakla gurur duymamız lazım. Adapazarı, bu şehrin kalbidir. Tüm gelişmeleri gösteren, yeni hizmetlere, devasa yatırımlara ev sahipliği yapan, ticaretin, yatırımın, bereketin merkezidir Adapazarı. Adapazarı’mızda neler oluyor, farkında mısınız? Şöyle bir baktığımızda başta sağlıkta olmak üzere her alanda devasa yatırımların hepsi Adapazarı’mızda.

2 Milyar TL’yi Aşkın Yatırım

SAÜEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği 102 Milyon TL. Millet Bahçesi 15,5 Milyon TL.  İhtiyaçları büyük oranda karşılayan o kadar güzel hizmetler ki bunlar. 106 Yataklı Acil Durum Hastanesi ve 1000 Yataklı Şehir Hastanesi yatırımları, Adapazarı’mızda. 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Tam 60 dönüm üzerine kuruluyor. 1 milyar 248 milyon 61 bin TL'ye ihale edildi. Hastane inşaatında hafriyat çalışması devam ediyor. İstinat duvarları yapılıyor, hastanenin ısı merkezinin fore kazıkları çakıldı, bina kirişleri için temeller atıldı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehir hastanesi Sakarya’da vatandaşların tek bir kampüste sağlık ihtiyaçlarını karşıladığı, en ileri teknoloji ile donatılan sağlık üssü, mükemmeliyet merkezi olacak. 106 Yataklı Acil Durum Hastanesi bir an önce bitsin diye şu an 426 kişi çalışıyor, haftaya 600 kişi çalışacak, yüzde 80'i bitti. Birkaç ay içerisinde de inşallah orası hizmete geçecek. 2022 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan bu hastane dönemsel değil kalıcı olacak. Şehir Hastanesi ile acil durum hastanesi nitelikli hasta yatakları, uluslara arası standartlarda laboratuvarları, ameliyathaneleri, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarıyla, yoğun bakım kapasitesiyle bu şehrin tüm sağlık sorunlarına çözüm olacak inşaallah. Yeni Adliye Binası, nerede yapılıyor, Adapazarı’mızda. Sadece adliye binasının yeri 301 milyon 148 bin TL'ye ihale edildi. Adliyedeki hizmet 10 bin metrekarelik alandan 103 bin metrekarelik alana kavuşmuş olacak. Şu andaki bina 10 bin metre kare düşünün, tam 10 katı büyük bir yerleşke oraya kurulacak. Yeni Emniyet Binası yatırımı nerede, Adapazarı’mızda. Yeni Emniyet Binası’nın ihalesi 14 Ocak’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nca Adapazarı’mıza tam 20 okul inşa ediliyor. Bakımı yapılan okulları, yeni spor salonları yapılanları saymıyorum. Bunların hepsi 2 milyar TL’yi aşan devasa yatırımlar. Hepsi Adapazarı’nda.”

Adapazarı’nı Yarınlara Hazırlıyoruz

“Bizler peki ne yapıyoruz? Adapazarı’mızda bu devasa yatırımların olduğu alanları gerek imar düzenlemeleriyle gerekse ihtiyaca cevap veren altyapı üstyapı tüm çalışma ve projelerle yarınlara hazırlıyoruz. Şehir Hastanesinin olduğu Kuzeyde, Kuzey Revizyonu İmar Planları çalışmaları.... O bölge inanılmaz bir gelişim gösterecek, cazibe merkezi olacak ve inanın o noktalar için geceli gündüzlü çalışma yapıyoruz. Biz, icraat ortaya koyuyoruz ve bu anlayış doğrultusunda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Meclis Gündemi

Başkan Mutlu Işıksu’nun konuşmasının ardından 9 maddelik meclis gündemine geçildi. 5 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 madde İmar, 1 madde Hukuk Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi, son maddede ise denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi.

Düzenleme İle Yeşil Alan Artıyor

Gündemin 2. Maddesinde Maltepe Mahallesi’nde 951 ada, 55-115-254 ve 291 nolu parsellerdeki yeşil alan, konut alanları ve imar yollarında düzenlemelere gidilerek, 656 ada, 43 nolu parselin yaklaşık 8371 m2si Belediye Hizmet Alanından E:0,10 Yençok: 4.50 m. yapılaşma koşulları ile Rekreasyon Alanına dönüştürülmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik teklifi hakkında İYİ Parti’li Türker Ergül’ün itirazına yönelik Meclis İmar Komisyonu Başkanı Adem Çalışkan açıklama yaptı. Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Bu düzenleme ile 75 malikin mağduriyeti giderilirken, Belediyemiz de kamulaştırma yükünden kurtulmuş olacak. Bu çalışma ile yüksek oranda memnuniyeti sağlıyoruz.” dedi. Başkan Mutlu Işıksu da yeşil alan itirazları ile ilgili; “Bu düzenlemede 7591 metrekare olan yeşil alan 9116 metrekareye yükseldi. Çalışmaları iyi değerlendirmek ve vatandaşımızın faydasına olan çalışmalara destek olmak gerekir.” diye konuştu.

Denetim Komisyonu Seçildi

Gündemin son maddesinde Denetim Komisyonu seçildi. AK Partili meclis üyeleri Türkan Resüloğlu, M. Reşit Yazıcı ve Özkan Yetim, MHP’li Mehmet İr ve İYİ Partili Ahmet Başaran denetim komisyonuna seçildi.

Işıksu’dan Etik Davranış Mesajı

Oylamaların ardından bir konuşma yapan Başkan Mutlu Işıksu, “Tabii şaşırmamak lazım ama yine de meclis üyelerimizle, kamuoyu ile fikirlerimi paylaşmak ve bir öneride bulunmak istiyorum. Daha milletimizin, oylarıyla seçip temsil için yolladığı, Adapazarı için gayret eden, emek veren meclis üyelerimizin değerlendirmelerine daha sunulmadan, komisyon kararının basına servis edilerek spekülasyon oluşturma çabalarını hazin bir yaklaşım olarak görüyorum. Basın mensuplarımız tabii ki işlerini yapıyor ve gayet de iyi yapıyorlar. Bu yaklaşımların hiçbirinden en ufak bir çekincemiz yok. Biz yaptığımız her işi şeffaf bir şekilde kamuoyu ile her zaman paylaşıyoruz. Bu mecliste de olduğu gibi... Bakın arkadaşlar, bu yaklaşım yasal olabilir, ancak etik değildir. Ben, bu davranışı önce kendi partisinden meclis üyesi arkadaşlarının ve sonra diğer tüm meclis üyelerimizin iradesine bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Bizim, yaptığımız tüm davranışlarda, sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerekir. Adapazarı, -kim ne derse desin, nasıl davranırsa davransın- şehrin kalbi olmaya, büyümeye, gelişmeye, her anlamda ilerlemeye devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

 

Bir sonraki meclis toplantısı 07 Şubat Pazartesi 14.00’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar