HABERLER
Adapazarı´nda Matematik Olimpiyatları Başlıyor
Orjinal Resim

Adapazarı’nda Matematik Olimpiyatları Başlıyor

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Milli Eğitim İl Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Adapazarı Matematik Olimpiyatları” için iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Adapazarı Belediyesi’nin desteğiyle, 624 öğrenci, 3 farklı kategoride 2 ayrı sınava katılacak ve ödül töreni gerçekleştirilecek. Başkan Işıksu, “Gençler, bugünümüzdür ve Adapazarı’mızın eğitimde de çok daha ileri noktalara ulaşması için eğitim camiamızla birlikte çalışıyoruz. Tüm başarılar, Adapazarı’mıza değer.” dedi.

Başkan Işıksu ve İl Müdürü Savaşçı Protokol İmzaladı

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Milli Eğitim İl Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile “Adapazarı Matematik Olimpiyatları” için iş birliği protokolü imzaladı. Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel ve Milli Eğitim Adapazarı İlçe Müdürü Coşkun Bakırtaş’ın da katıldığı protokol imza programı Adapazarı Belediyesi’nde gerçekleşti.

Işıksu’dan Birlikte Çalışma Vurgusu

Eğitim camiasına her zaman destek olduklarının altını çizen Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı Matematik Olimpiyatlarına bu yıl da destek olacağız. 624 öğrencimiz, 3 farklı kategoride, 2 ayrı sınava katılacak ve ödül töreni gerçekleştireceğiz. Gençler, bugünümüzdür ve Adapazarı’mızın eğitimde de çok daha ileri noktalara ulaşması için eğitim camiamızla birlikte çalışıyoruz. İl ve İlçe Müdürlerimizi gayretli çalışmaları için ayrıca tebrik ediyor, protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm başarılar, Adapazarı’mıza değer.” ifadelerini kullandı.

Savaşçı’dan Başkan Işıksu’ya Teşekkür

Protokolden duyduğu memnuniyeti paylaşan Milli Eğitim İl Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ise “Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu, Adapazarı’mızın eğitimde de başarısının artması noktasında çok önemli çalışmalar yapıyor ve eğitim camiamıza her zaman destek veriyor. Bakanlığımızın yürütmüş olduğu matematik seferberliğine katkı sunarak öğrencilerimizin matematiğe ilgisini daha da artırmak için Matematik Olimpiyatları düzenliyoruz. Mutlu Başkanımız her zaman olduğu gibi yine bizlere destek olmaktadır. Birlikte çalışmaktan ve ortak gayretten çok memnunuz. Mutlu Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyor ve protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

624 Öğrenci, 2 Sınav

Adapazarı Matematik Olimpiyatları kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride ve 2 ayrı aşamada sınav yapılacak. Olimpiyatlara 44 ilkokul, 76 ortaokul ve 37 lise olmak üzere toplam 624 öğrenci başvuru yaparken, 1. aşama sınavı 29 Nisan 2023 Cumartesi günü, 2. aşama sınavı 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü düzenlenecek. Sonuçların belirlenmesinin ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar