HABERLER
Adapazarı Mayıs Meclisi İkinci Oturumu Yapıldı
Orjinal Resim

Adapazarı Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun başkanlığında Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bütçe ve Taşınır Kesin Hesap Karara Bağlandı

Adapazarı Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı, 2022 Mali Yılı Bütçe ve Taşınır Kesin Hesabının karara bağlanması gündemiyle toplandı. CHP'li meclis üyesi Haluk Akbay mecliste yaptığı konuşmada, meclis gelir-gider tablosu ile ilgili eleştiriler yöneltti. Plan ve Bütçe Komisyonundan MHP’li meclis üyesi Mehmet İr, Akbay’ın eleştirileri üzerine kürsüye gelerek, “CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay ağabey, her yıl olduğu gibi oluşturulan bu disiplinli bütçeye karşı gelmektedir. Belediyeler halka hizmet etmek zorundadır. Tüm tablolara ve hayata geçen hizmetlere baktığımızda Adapazarı Belediyesi yatırım yapan ve çalışkan bir belediyedir. Bütçeye güvenin, hiçbir problem yok aksine yatırım var, hizmet var, hayata geçen eserler var.” diye konuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Özkan Yetim ise yaptığı konuşmada, “Komisyonumuzca oybirliği neticesinde karara bağlanan ve meclisimizin takdirlerine sunulan Bütçe ve Taşınır Kesin Hesabının hayırlı olmasını diliyor, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Işıksu: “İyi Niyet ve Gayretle Çalışmaya Devam”

Konuşmacılara teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi’nin hayata geçirdiği tüm çalışmaların kamuoyunun takdirinde olduğunu vurguladı. Işıksu, “Yaşayan, iş ve hizmet üreten, şehrin kalbi Adapazarı’mıza yakışan eserler kazandıran bir belediyeyiz. Tüm çalışmalarımızı milletimiz görüyor, teveccühlerini de gösteriyor, hepsinden Allah razı olsun. Meclis olarak da şehir tarihine geçtiğimizi düşünüyorum. Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili alınan kararlar ve çalışmanın hızla devam etmesi bunun en güzel örneğidir. Biz iyi niyetle, gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Plan ve Bütçe Komisyonumuzun tüm üyelerine ve mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Işıksu: “28 Mayıs Ülkemiz ve Dünya Mazlumları İçin Hayırlı Olsun”

28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Başkan Mutlu Işıksu, “Ülkemizin en kritik seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs’ı son derece demokratik çerçevede ve yoğun bir katılımla geride bıraktık. Katılım oranının çok yüksek olduğu seçimlerde tüm dünyaya tam bir demokrasi mesajı verilmiştir. Milletimiz her zamanki gibi ferasetini göstermiştir. 8 Milletvekiline sahip şehrimizde ise AK Parti 5 ve MHP 1 Milletvekili olmak üzere Cumhur İttifakı olarak 6 Milletvekili mecliste görev alacak. Millet İttifakı ise 2 Milletvekili ile mecliste yer alacak. Tüm Milletvekillerimizi arayarak çalışmalarında kolaylıklar diledim. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerin ülkemiz ve tüm dünya mazlumları için hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Meclis Gündemi

Başkan Işıksu’nun konuşmasının ardından Mayıs Meclisi İkinci Oturumunun tek gündem maddesi olan 2022 Mali Yılı Bütçe ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili maddeler oylandı. Maddeler CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay’ın ret oyu vermesi neticesinde oy çokluğuyla kabul edildi. Bir sonraki olağan meclis toplantısı 05 Haziran 2023 Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar