Adapazarı Belediyesi eylül ayı olağan meclis toplantısı, Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, birçok başlıkta yapılan çalışmaları anlatarak, “Asfalt seferberliğimiz, 48 yeni park projemiz ve yeni Gençlik Parkımız başta olmak üzere; Ada Hayat, Adapazarı Spor Kompleksi ve Kadın Konuk Evi projelerimiz hızla devam ediyor. Ada Sahaf Gençlik Merkezi için de protokol imzalandı. İlçemizdeki yatırımlar planlı ve titiz bir şekilde sürecek” dedi. Eylül ayı meclisinde ayrıca ihtisas komisyonu üyeliklerinin seçimi de gerçekleştirildi.
Gündem Dışı Konuşmalar
Gündem dışı konuşmalarda Yeni Parti grubu adına meclis üyesi Serhat Erişir söz aldı. Mersin'deki gemi kazasında hayatını kaybeden vatandaşları anarak konuşmasına başlayan Erişir, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yılına dikkat çekerek kentsel dönüşüm ile acil eylem planlarının Adapazarı için hayati önem taşıdığını ifade etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Erişir, meclisteki parti değişikliği sürecine değinerek; siyasi çatıları değişse de Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet değerlerine ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. AK Parti Meclis Üyesi Oktay Yıldırım ise gençlik ve sosyal projelere odaklandı. Meserret Bahçe projesinin önemine işaret eden Yıldırım; Hayata geçirilecek olan Ada Sahaf Gençlik Merkezi ve yapımı devam eden Adapazarı Spor Kompleksi’ne değindi. Sakarya genelinde 250 bin, Adapazarı'nda ise 100 bine yakın çocuk ve genç nüfus bulunduğunu hatırlattı. Kadın istihdamının artırılması, kreş ile gündüz bakımevi ihtiyaçlarının karşılanması gibi sosyal konuların altını çizen Yıldırım, yeni meclis döneminin Adapazarı için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Başkan Işıksu’dan Proje ve Yatırım Turu
Başkan Mutlu Işıksu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayıp 12 Eylül darbesini kınayarak başladığı konuşmasında ilçedeki yatırımların son durumunu detaylı bir şekilde paylaştı. Asfalt şantiyesinin faaliyete geçmesiyle bir ekip Dağdibi ve Çamyolu mahallelerinde asfalt çalışmalarının tamamlandığını, Göktepe'de ise çalışmaların hızla sürdüğünü ardından Tekeler ve Karakamış mahallerinde asfalt çalışmanın devam edeceğini belirten Işıksu; Diğer bir ekip ise Taşlık ve Karaköy'de yol bakım ve onarım işlemlerinin bittiğini, Köprübaşı'nda ise devam ettiğini ifade etti. Bu çalışmaların ardından Çelebiler, Rüstemler, Çökekler ve Budaklar mahallelerinde de yol yapım işlemlerinin planlı ve titiz bir şekilde devam edeceğini kaydetti.
"Mahallemi Güzelleştiriyorum" projesi kapsamında sokak yenilemelerinin de tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Işıksu; Şirinevler Mahallesi'ndeki 19 sokağın tamamının altyapı ve üstyapısıyla baştan sona yenileme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Akıncılar Mahallesi'nde ise aralarında 5, 6, 7, 21, 22 ve 23 nolu sokaklar ile Bahçe, Bereket, Çilek, Ekici Gonca, Horozlu, Keskin, Meydan ve Şehit Murat Dikbaş sokakların tamamlandığını; Yeşil Sokak'ta işlemlerin yeni bittiğini ve Bahçe, Komşu Elif, Çeker ve Tatlı Sokaklarda çalışmaların devam edeceğini belirten Işıksu, buradaki toplam 22 sokağın tamamlanmasının ardından sıranın Çukurahmediye Mahallesi’ne geleceğini ifade etti.
28 Ağustos’ta ihalesi yapılan ve tam 20 mahallede 48 farklı parka dokunacak olan çalışmalara geniş yer ayıran Başkan Işıksu, bu kapsamda hem yeni parkların inşa edileceğini hem de mevcut parkların yenileneceğini belirtti. Ayrıca 23 Eylül'de ihalesi gerçekleştirilecek olan yeni "Gençlik Parkı" projesinin de müjdesini veren Işıksu, bu geniş yerleşkenin içerisinde POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) hazırlık parkurlarının dahi yer alacağını açıkladı.
Projelerdeki ilerlemeleri de paylaşan Başkan Işıksu; Ada Hayat projesinde dış cephe ve kalan çalışmaları hızla ilerlediğini, Mutfak Sanatları Kültür Müzesi'ndeki restorasyonun sürdüğünü, 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin bittiğini ve Tuzla Mahallesi'ndeki Kadın Konuk Evi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini aktardı. 10 Temmuz 2026 Tarihinde yer teslimi yapılan Adapazarı Spor Kompleksi'nde iş bitirme oranının şimdiden yüzde 10,53'e ulaştığını vurgulayan Işıksu, 4 bin 198 metrekarelik alanda inşa edilecek Ada Sahaf Gençlik Merkezi'nin de gençler için dolu dolu bir yerleşke olacağını belirtti.
Sosyal belediyecilik ve kültür sanat faaliyetlerine de özel bir parantez açan Başkan Işıksu; yaz döneminde mahallelerde düzenlenen çocuk sinemalarının bu çarşamba Dernekkırı Millet Evi'nde yapılacağını, okullar açılmadan önceki son etkinliğin ise Ozanlar, Sakarya ve Tekeler mahallelerinin katılımıyla Perşembe Pazarı'nda gerçekleştirileceğini söyledi. Ekim ayında kültür sanat etkinliklerinde yeni dönemin başlayacağını ifade eden Başkan Işıksu, faaliyete geçen Meserret Bahçe'nin zemin katındaki sergi alanları ile üst katında öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ders çalışma alanlarına da dikkat çekti. Meserret Teras Sohbetleri'nde STK'ları etkinliklerinde misafir ettiklerini belirtti. Ayrıca 1.900 civarında danışana ulaşan Aile Danışma Merkezi, İletişim Merkezi, KETEM, sigara bırakma polikliniği ve vatandaşlara çay-kahve-su ikramı yapan Kafe Akademi'nin büyük takdir topladığını vurgulayarak, aşevi olarak hizmet verecek Adapazarı Sofrası ile misafirhane projelerinde çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.
Komisyon Üyeleri Belirlendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan istifa eden meclis üyeleri Bülent Karataş, Mehmet Hakan Boztepe, Mustafa Ali Kaya, Muammer Yavuz, Serhat Erişir ve Nadir Demir'in Yeni Parti’ye geçişlerinin meclis bilgisine sunulmasının ardından ihtisas komisyonları yenilendi. Gündemin 6. maddesi kapsamında meclisin oy birliğiyle belirlediği yeni komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu: İmar Tetkik Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Adem Çalışkan, Muhammed Çalışkan ve İmdat Taşkın, MHP'li meclis üyesi Volkan Kaba, Yeni Parti meclis üyesi Muammer Yavuz; Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Sabahattin Çakar, Hilmi Kızılcık ve Süleyman Akbalık, MHP’li meclis üyesi Mehmet İr, Yeni Parti meclis üyesi Mustafa Ali Kaya; Hukuk Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Betül Kocacık, Adem Köse ve Bilal Kuriş, MHP’li meclis üyesi Necip Nalbantoğlu, Yeni Parti meclis üyesi Bülent Karataş; Kentsel Dönüşüm ve Afet Riskleri Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Bahtiyar Nalbant, Nilgün Akman ve İbrahim Akçam, MHP’li meclis üyesi Cüneyt Karaman, Yeni Parti meclis üyesi Mehmet Hakan Boztepe; Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliklerine AK Parti’li meclis üyeleri Levent Tunç, Besim Kıratlı ve Behlül Bayrak, MHP’li meclis üyesi İlhan Felekoğlu, Yeni Parti meclis üyesi Nadir Demir seçildi.
Meclis Gündemi
7 maddelik gündemle toplanan mecliste tüm maddeler oy birliği ile karara bağlandı. Gündemin 1. maddesi İmar Komisyonu’na, 5. ve 7. maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken; 2., 3. ve 4. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 6. maddesinde ise komisyonların yeni üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Başkan Işıksu, meclis üyelerine teşekkür ederek eylül ayı meclisinin 2’nci oturumunun 4 Eylül Cuma günü saat 11.00’da gerçekleştirileceğini duyurarak meclis birleşimine ara verdi.
Genel ile ilgili diğer haberler
-
Adapazarı’nda 32 Sokak Yeni Yüzüne Kavuştu
Adapazarı Belediyesi, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi ile Tuzla, Ozanlar ve Yağcılar’ da yürüttüğü dönüşümü tamamladı. Altyapı ihtiyaçları giderilen bölgelerde toplam 32 sokak altyapısı, asfaltı ve kaldırımlarıyla yenilenirken, belirlenen 6 sokak led aydınlatmayla buluştu. Başkan Mutlu Işıksu, “Mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyor, altyapıdan üstyapıya kalıcı çözümler üretiyoruz. Adapazarı’mız için aynı gayret ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
10 Eylül 2026
-
Dijital Belediyecilikte Bir Adım Daha
Adapazarı Belediyesi ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında “Belediye Online Tahsilat Protokolü” imzalandı. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ile Ziraat Bankası Adapazarı Şubesi Müdürü Serdar Hamzaçebi’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen protokol kapsamında, gerekli teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşlar emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, fatura ve benzeri belediye ödemelerini Ziraat Bankası’nın elektronik ödeme kanalları üzerinden gerçekleştirebilecek.
7 Eylül 2026
-
Adapazarı Belediyesi Sosyal Hizmetlerle Gönüllere Dokunuyor
Adapazarı Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca sosyal hayatın farklı alanlarında vatandaşlara yönelik hizmetlerini aralıksız sürdürdü. Etkinlik ve programlarda gerçekleştirilen ikramlardan ibadethanelerin temizliğine, sosyal tesislerde sunulan hizmetlerden yakında faaliyete geçecek aşevine kadar birçok çalışma vatandaşlarla buluşturuluyor.
7 Eylül 2026
-
3,1 Milyar TL'lik Bütçe, Adapazarı'na Spor Yatırımı
Adapazarı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının 2’nci oturumu, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2026 yılı mali bütçesine eklenen 500 milyon TL’lik ek ödenek ile Adapazarı’na kazandırılacak Spor Kompleksi çalışmaları hız kazanacak.
4 Eylül 2026
-
Sinema Keyfi Tepekum-Yenigün’deydi
Adapazarı Belediyesi’nin yaz döneminde çocuklar ve aileler için hazırladığı kültür ve sanat buluşmalarının yeni adresi Tepekum-Yenigün Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı oldu. Alanda kurulan ekranda film izleyen çocuklar ve aileleri, birlikte keyifli bir yaz akşamı geçirdi.
27 Ağustos 2026
-
Ağustos Ayı Teması Tekstil Atıkları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Projesi kapsamında Ağustos ayı teması olarak belirlediği “Tekstil Atıkları”na Adapazarı Belediyesi’nden sahadan tam destek. Adapazarı’ ında bulunan 352 adet Kıyafet Bağış Kutusu sayesinde doğayı koruyan sürdürülebilir adımlarını büyütüyor.
24 Ağustos 2026
-
1. SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ HAYIRLI OLSUN
Adapazarı Belediyesi, daha temiz, daha yaşanabilir bir Adapazarı hedefiyle 15 Temmuz Camili Mahallesi'nde hayata geçirdiği 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni vatandaşların hizmetine sunuyor. Doğayı koruyacak ve milli ekonomiye güçlü bir destek sağlayacak olan merkez, aynı zamanda şehrin yeni çevre eğitim üssü olacak.
19 Ağustos 2026
-
Tuzla’da Çocukların Sinema Sevinci
Adapazarı Belediyesi’nin yaz döneminde çocuklar ve aileler için hazırladığı kültür ve sanat buluşmalarının yeni adresi Tuzla Mahallesi oldu. Tuzla Çocuk Hakları Macera Parkı’nda kurulan ekranda film izleyen çocuklar ve aileleri, birlikte keyifli bir yaz akşamı geçirdi.
13 Ağustos 2026
-
Üreten Adapazarı, Güçlenen Hizmet
Adapazarı Belediyesi’nin 185 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği Asfalt Üretim Tesisi faaliyete geçti. Saatte 240 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesiste üretimin başlamasının ardından ilk asfalt, Dağdibi Mahallesi 291 No’lu Sokak’ta yola serildi. Başkan Mutlu Işıksu, asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.
12 Ağustos 2026
-
ADASAHAF ADAPAZARI'MIZA HAYIRLI OLSUN
Adapazarı Meclisi Toplandı Adapazarı Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmanın yapılmadığı toplantıda, gündemde yer alan iki madde meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
6 Ağustos 2026
-
Çocuk Sineması Semerciler Mahallesi'nde Miniklerle Buluştu
Adapazarı Belediyesi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen Şehzade Büyük Şenlik Çocuk Sineması etkinlikleri, Semerciler Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ahmet Akkoç Ortaokulu bahçesinde düzenlenen açık hava sinema gösteriminde çocuklar ve aileleri yaz akşamının keyfini birlikte yaşadı.
30 Temmuz 2026
-
Bilgi ve Millet Evleri'nde Kayıtlar Başlıyor
Adapazarı Belediyesi, “Hayata Değer” vizyonu doğrultusunda eğitim ve kişisel gelişim alanında sunduğu hizmetleri sürdürüyor. Bilgi Evleri ve Millet Evleri’nde her yaştan vatandaş için düzenlenecek ücretsiz eğitim programlarında kayıtlar başlıyor
24 Temmuz 2026
-
Korucuk’ta Açık Hava Çocuk Sineması Coşkusu
Adapazarı Belediyesi, yaz etkinlikleri kapsamında Korucuk Mahallesi’nde düzenlediği Ücretsiz Çocuk Sineması etkinliğinde çocukları ve ailelerini açık havada sinema keyfiyle buluşturdu.
24 Temmuz 2026
-
-
Adapazarı'nın Dev Spor Kompleksi İhalesi Sonuçlandı
Adapazarı'na kazandırılacak dev spor kompleksinin yapım ihalesi tamamlandı. Tepekum Mahallesi'nde inşa edilecek; çok amaçlı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve sporcu kamp eğitim merkezini bünyesinde barındıracak projenin yapım ihalesini Baydemir Mühendislik İnşaat Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 875.000.000,00 TL + 175.000.000,00 KDV bedelle kazandı sözleşme imzalandı ve yer teslimi de bugün yapıldı.
7 Temmuz 2026
-
Meserret Bahçe Milletimize Hayırlı Olsun
Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı olağan meclisinde konuşan Başkan Işıksu, “Bugün geldiğimiz noktada Meserret Bahçe tamamen Adapazarı halkının kullanımındadır. Aile Danışma Merkezimiz, ADİM, KETEM ve Kafe Akademimizin yer aldığı A Blok’un ardından, bugün B Blok’u da hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Sessiz çalışma alanları, kütüphanesi, sanat atölyeleri ve Meserret Terası ile burası gençlerimiz için yaşayan bir merkez olacak. Yakın zamanda Kızılay iş birliğiyle sıcak çorba ikramına da başlıyoruz. Milletimize hayırlı olsun.” dedi.
6 Temmuz 2026
-
Yenikent’te Sinema Coşkusu
Adapazarı Belediyesi, yaz etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Camili- Karaman Kapalı Pazaryeri’nde düzenlediği “ Ücretsiz Çocuk Sineması” etkinliğinde çocuklar ve ailelerini açık havada keyifli bir sinema deneyimiyle buluşturdu
2 Temmuz 2026
-
Çocuk Sinemaları Başlıyor
Adapazarı Belediyesi, yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği Ücretsiz Çocuk Sineması gösterimleriyle çocukları ve ailelerini açık havada keyifli bir sinema deneyimiyle buluşturmaya hazırlanıyor.
29 Haziran 2026
-
-
Tarihi Salı Pazarı Hayırlı Olsun
Adapazarı Belediyesi, şehrin köklü ticaret geleneklerinden biri olan Tarihi Salı Pazarı’nı vatandaşlarla buluşturdu. Adapazarı Belediyesi ile Sakarya Seyyar Giyim ve Eşya Satıcıları Esnaf Odası iş birliğinde hayata geçirilen Tarihi Salı Pazarı, Ozanlar Kapalı Pazaryeri’nde faaliyetlerine başladı.
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, SESOB Başkanı Muzaffer Kabacan, Sakarya Seyyar Giyim ve Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe ve Ozanlar Mahalle Muhtarı Emel Katık’ın katılımıyla gerçekleşen pazar ziyaretinde, Tarihi Salı Pazarı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
24 Haziran 2026
-
Menekşe Sanat Sokağı Faaliyete başladı
"Kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini sergileyerek satışa sunduğu Menekşe Sanat Sokağı faaliyete başladı. Kadın girişimcilerin çeşitli ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret eden Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Kadın girişimcilerimize büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz sanat sokağımızın Adapazarı’na hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
24 Haziran 2026
-
Adapazarı Kurtuluşu’nun 105. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü, büyük coşku ve gururla kutlandı. Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde kurtuluş mücadelesinin kahramanları rahmet ve minnetle anıldı.
23 Haziran 2026
-
Menekşe Sanat Sokağı Sizlerle
Adapazarı Belediyesi Çark Caddesi’ne bağlanan sokaklardan biri olan Menekşe Sanat Sokağı faaliyete başlıyor. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Kadın girişimcilerimizin ürettikleri ürünleri hemşehrilerimizle buluşturmasına katkı sağlayacak sanat sokağımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
23 Haziran 2026
-
Tarihi Salı Pazarı, Ozanlar’da Yeniden Kuruluyor
Adapazarı Belediyesi, gelenekleri yaşatmaya devam ediyor. Kökleri Osmanlı dönemine kadar uzanan Tarihi Salı Pazarı, 23 Haziran Salı gününden itibaren Ozanlar Kapalı Pazaryeri’nde vatandaşlarla buluşuyor.
22 Haziran 2026
-
Adapazarı’nın Kurtuluşu’nun 105. Yılı Coşkuyla Kutlanacak
Adapazarı Belediyesi, Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü 21 Haziran ve 22 Haziran 2026 tarihlerinde düzenleyeceği etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Başkan Işıksu yaptığı açıklamada, tüm vatandaşları iki gün sürecek kurtuluş etkinliklerine davet etti.
18 Haziran 2026