Adapazarı Belediyesi
Adapazarı Belediyesi
05.06.2023 Meclis Karar Özeti

05.06.2023 Meclis Karar Özeti

4 Haziran 2023

T.C. ADAPAZARI BELEDİYE MECLİSİ’NİN 05 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00’DE YAPTIĞI TOPLANTIYA AİT KARAR ÖZETLERİ

Adapazarı Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20.Nci Maddesi Uyarınca 05 Haziran 2023 Pazartesi Günü Saat 14:00’de Gündemdeki Konuları Görüşmek Üzere Belediye Başkanı Mutlu IŞIKSU'nun Başkanlığında Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Toplandı.

 Meclis Divan Katibi Üyeliklerinde Türkan RESÜLOĞLU ve Yavuz MEŞE bulundu. Yapılan yoklamada Meclis üyelerinin çoğunluğunun toplantı salonunda olduğu görülerek oturum açıldı.

Mazeretleri nedeniyle bugünkü toplantıya katılamayacağı bir üye tarafından bildirilen Necdet TÖMEKÇE Evren ÇAKIRSOY Besim KIRATLI Haluk AKBAY ve Hüseyin AKÇALIŞKAN'ın izinli sayılmalarına oybirliği  ile karar verildi.
     

Belediye Başkanı Mutlu IŞIKSU tarafından gündeme geçilmeden önce gündem dışı söz almak isteyen var mı diye soruldu. Gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Türker ERGÜL; Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları ve meclis gündeminin ikinci maddesinde yer alan Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş.’nin (ADABEL) 6183 sayılı kanun gereği vergi SGK prim borçlarına karşılık mülkiyeti Adapazarı Belediyesi’ne ait Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde bulunan taşınmazların mahsup edilmesi teklifine yönelik eleştirilerde bulundu. MHP’li meclis üyesi Erbay Kayatürk ise Ergül’ün eleştirilerine katılmadıklarını gösteren açıklamalarında “Adapazarı Belediyesi etkili hizmetini başkanıyla ve ekibiyle sürdürecektir biz buna inanıyoruz. Değerler Adapazarı için kullanılmalıdır. Bütçemiz güzel ancak bütçe var gayrimenkul var ama hizmet yok olamaz biz buna katılmıyoruz. Yatırımların artarak devam etmesi için Belediyemizin bu tür faydalı çalışmalarını destekliyoruz.” diye konuştu. Ergül ve Kayatürk’ün konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu IŞIKSU çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini ve tüm faaliyetlerin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldığını dile getirdi. Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları ile ilgili detayları aktaran IŞIKSU “Biz sürekli her çalışmamızı meclisimiz ve medya mensuplarımız aracılığı ile kamuoyuna paylaşmayı sürdürüyoruz. Ada Hayat çok kıymetli bir projedir. Projenin aşamaları nettir. Projemiz tüm kamuoyunca takdirle karşılanmıştır bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şu anda altyapı kurumlarının deplase işlemleri yani hatların projeye uygun hale getirilmesi işlemleri süratle devam ediyor. Zemin iyileştirme ve peşinden de inşa çalışmalarıyla Ada Hayat planlandığı şekliyle sürecektir. Çalışmaya sadece bir süre ara verildi o da hepimizi son derece üzen deprem felaketinde Ada Hayat Projemizin yüklenicisi firmanın Kahramanmaraş’ta can kurtarma çalışmalarına destek olmasından kaynaklıydı. Hayatlar kurtarılırken alanda kepçeler çalışamazdı. O arada geçen süre de şu an devam eden hızlı çalışmalarla kapanmış oldu. Allah’ın izniyle de sürecimizi güzel bir şekilde neticelendireceğiz.” diye konuştu.   Daha sonra gündemin görüşülmesine geçildi. Gündem 2  madde olarak oya sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 1.nci maddesini oluşturan; Adapazarı Belediye Meclisi’nin 03/05/2023 tarih ve 5/33 sayılı kararı ile incelenmek üzere Meclis İmar Tetkik Komisyonu’na havale edilen; Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.01.2022 tarih ve 1/6 sayılı kararı ile onaylanan Adapazarı Kuzey Yerleşim Bölgeleri 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına yönelik itirazların değerlendirildiği Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.02.2023 tarih ve 2/67 sayılı kararına yönelik Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. maddesi uyarınca ilan-askı süreci içinde yapılan itirazlar ile ilgili 30/05/2023 tarih ve 2023/03 Sayılı İmar ve Tetkik Komisyonu Raporu okundu. Açılan müzakeresinde söz alan bir üyenin teklifi ile oya sunularak yapılan oylamasında; 

 Adapazarı İlçesi Adapazarı Kuzey Yerleşim Bölgeleri 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planına Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. maddesi uyarınca üçüncü ilan-askı süreci içinde yapılan  4 adet itiraza ilişkin tanzim olunan 30/05/2023 tarih ve 2023/03 sayılı Komisyon Raporunda belirtildiği şekliyle REDDİ talebinin KABULÜNE oybirliği  ile karar verildi.  
 
  Gündemin 2.nci maddesini oluşturan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Mülkiyeti Belediyemize ait Sakarya İli Adapazarı İlçesi ve Serdivan İlçesinde bulunan ekli listede yer verilen taşınmazların 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanunu'nun geçici 8. maddesi hükümleri kapsamında Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş. 'nin (ADABEL) Hazineye olan vergi borçlarına karşılık tespit edilen bedel üzerinden takas edilerek mahsuplaşma işlemi Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş. 'nin (ADABEL) 6183 sayılı Kanun gereği Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarına karşılık mahsup edilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na satışı işlemleri ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18 ' nci maddesinin 'e' fıkrası ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satılabilmesi hususunda Belediye Başkanı'na ve Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi teklifi ile ilgili 31/05/2023 tarih ve 756.02-13916 sayılı yazısı okundu. Açılan müzakeresinde söz alan bir üyenin teklifi ile oya sunularak yapılan oylamasında;
                  
  Mülkiyeti Belediyemize ait Sakarya İli Adapazarı İlçesi Ve Serdivan İlçesinde bulunan ekli listede yer verilen taşınmazların 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanunu'nun geçici 8. maddesi hükümleri kapsamında Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş.'nin (ADABEL) Hazineye olan vergi borçlarına karşılık tespit edilen bedel üzerinden takas edilerek mahsuplaşma işlemi Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş. 'nin (ADABEL) 6183 sayılı Kanun gereği Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarına karşılık mahsup edilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na satışı işlemleri ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18'nci maddesinin 'e' fıkrası ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satılabilmesi hususunda Belediye Başkanı'na ve Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi talebi ile ilgili Belediyemiz Meclis Üyeleri; Ahmet BAŞARAN Ahmet BIÇKICI Türker ERGÜL Mahir ÖZGÜN ve Salih EROĞLU'nun RED oyuna karşılık KABULÜNE oyçokluğu ile karar verildi.
            
Gündemde görüşülecek başka madde bulunmadığından 05 Temmuz 2023 Çarşamba Günü Saat 14.00’de toplanılmak üzere  oturuma ara verildi.

              

05.06.2023 Meclis Karar Özeti
Diğer İçerikler